Titel WorkshopZorgtechnologie, op het kruispunt van techniek en zorg
OmschrijvingIn de zorg-beroepen krijg je steeds meer te maken met techniek. Van een eenvoudige app tot aan de meest specifieke apparatuur aan een ziekbed. Omgekeerd krijgen ook steeds meer technici te maken met de technologie in de zorg, zorgwoningen en zo. Dat vraagt enerzijds aanpassingen voor de opleidingen in de zorg maar tegelijk ook een andere insteek voor technici in opleiding. ROC de Leijgraaf probeert daar op in te spelen met vakken als “zorgtechnologie” waarin je beide groepen laat samenwerken, elkaar leren kennen en vooral elkaars beroepsbeeld leert inzien. Daarbij kun je dan moderne en tegelijk leuke manieren vinden om dat te doen, denk aan zorgrobots, medische app’s in 3D, zorglokalen waarin de meest moderne technische zaken ingebouwd zijn e.d.
In deze workshop maken we kennis met enkele van deze nieuwe (3D)technologieën, maar gaan we zeker ook in gesprek over hoe je beide “type” leerlingen bij elkaar kunt brengen en ze kennis en waardering kunt bijbrengen voor elkaars beroep.
WorkshopleiderPaul Bekkers
DoelgroepDocenten vanuit techniek, ICT, zorg met een brede visie op opleiden voor de toekomst. Dus mensen die niet in hokjes denken.
Maximaal aantal deelnemers15
In deze workshop leer jeNieuwe opleidingsvormen, zowel voor techniek, ICT als zorg en hoe je leerlingen vanuit deze diverse groepen samen kunt laten werken en elkaar laat leren kennen en waarderen. Tegelijk ook zelf ervaren wat er allemaal al is en kan. Misschien is het keuzevak NK Ontwerp duurzame comfortwoning (1228) wel iets om het aan te jagen?
WerkvormenDiscussie, demonstratie en vooral persoonlijk ervaren van het werken met diverse technologie binnen onderwijs en toekomstig beroep. Daartoe zullen er diverse nieuwe technieken vanuit ROC de Leijgraaf meegebracht worden om te beleven.
Voorkennis of voorbereiding/benodighedenBekijk beide onderstaande filmpjes om alvast een indruk te krijgen.
http://www.sofiesleerreis.nl/thema/thema-01/
https://robots.nu/nl/robot/Nao#gallery-1
Copyright © 2021 · Designed by Weij Reclamestudio