Titel WorkshopDream machines & Eternidays
OmschrijvingKunstinstituut MU vraagt zich -samen met bezoekers en kunstenaars- dagelijks af wat kunst kan zijn. De educatie-afdeling Play & Learn voegt daar graag de vraag aan toe hoe onderwijs eruit zou kunnen zien?
Door de kunstruimte te benaderen als alternatief klaslokaal begeleidt het educatieteam van MU docenten en leerlingen in het leren bevragen van je omgeving en het ontwikkelen van een eigen onderzoeksvraag.
In deze workshop ga je met elkaar naar kunst kijken, zoals je dat ook in MU zou kunnen doen. Je leert hoe je een gesprek vorm kan geven door gebruik te maken van Visual Thinking Strategies en op welke manier design en samenstellingskeuzes invloed hebben op je onderwijs zoals op een tentoonstelling.
WorkshopleiderHarm Hofmans - MU
DoelgroepDocenten die kritisch naar gisteren kijken, de wereld van vandaag durven te bevragen en graag over morgen speculeren.
Maximaal aantal deelnemers20
In deze workshop leer jeleerlingen actief betrekken bij actuele onderwerpen en krijg je handvatten om door middel van kunst te experimenten met een onderzoekende houding als docent.
WerkvormenVTS
Socratisch gesprek
Voorkennis of voorbereiding/benodighedenHet is handig om de introductie Let’s get lost van Kenneth Goldsmith’s boek ‘’Wasting Time on the Internet’’ alvast te lezen voor de start.
https://www.orionscholen.eu/wp-content/uploads/2019/09/Lets-get-Lost-Kenneth-Goldsmith-Wasting-Time-on-the-Internet.pdf
Copyright © 2021 · Designed by Weij Reclamestudio