Titel WorkshopSituationeel Leiderschap
OmschrijvingHoe goed lukt het jou om mensen in hun kracht te zetten? Wanneer ben je geneigd om zelf hard aan het werk te gaan en hoe motiveer je een ander om verantwoordelijkheden op te pakken? Voelt de ander veel druk, of ervaart hij juist vrijheid? Welke ondersteuning bied jij dan?

In deze workshop ga je praktisch en ervaringsgericht aan de slag met het model van situationeel leiderschap. Je krijgt een introductie op dit model van Hersey en Blanchard, waarbij je met praktische oefeningen ervaringen in situationeel leiderschap opdoet en deelt met andere deelnemers.
WorkshopleiderJohan Damen & Brenda Bovers
DoelgroepSchoolleiders, afdelingsleiders, teamleiders Iedereen die geïnteresseerd is in leiderschapsstijlen
Maximaal aantal deelnemers16
In deze workshop leer jeIn de workshop onderzoek je wat je voorkeurstijl van leidinggeven is en wat er van je gevraagd wordt als leidinggevende om aan elk individu in je team de juiste balans van ondersteuning, sturing en vrijheid te bieden.
WerkvormenOefenen, test, uitwisselen, rollenspel
De workshop heeft een actief karakter, met een kort theoretisch gedeelte. Je bent dus veel zelf aan het werk binnen het kader van situationeel leiding geven.
Voorkennis of voorbereiding/benodighedenVooraf maak je als deelnemer een test rondom ‘situationeel leiding geven’. Deze wordt twee weken voor de studiedag digitaal toegezonden aan de deelnemers.
Tijdens de workshop gebruik je de uitslagen van deze test om naar je eigen leiderschapsstijl en je eigen praktijksituatie te kijken.
Copyright © 2021 · Designed by Weij Reclamestudio