Titel WorkshopBoeiende Verbindende Happenings
OmschrijvingFeike Weeda (Huygens Lyceum) laat zien hoe je de theorie van Ninian Smart over de 7 dimensies van (religieuze) verschijnselen kunt integreren in je (levensbeschouwelijk) onderwijs. Je wijst leerlingen daarbij op bijv. sociale, ethische en materiële aspecten en hoe deze elkaar versterken. Een praktisch voorbeeld daarvan vormen de analyse en het ontwerp van massale rituelen in religieuze en seculiere contexten, gedaan met 3e klassen Havo en Vwo. Je gaat naar huis met een nieuw theoretisch kader dat je lessen kapstok kan geven, een duidelijk idee van wat bij jou past en een set concrete werkvormen waar leerlingen ook enthousiast voor worden.
WorkshopleiderFeike Weeda, Hugens Lyceum
DoelgroepCollega’s levensbeschouwing, maatschappijleer, aardrijkskunde, geschiedenis, vakoverstijgende projecten,
Maximaal aantal deelnemers20
In deze workshop leer jeLeerlingen vanuit een analytisch model laten werken met analyse, evaluatie en creatie. Leerlingen met vooraf geselecteerde media aanspreken in hun verwondering en nieuwsgierigheid.
WerkvormenGroepsonderzoek, groepspresentatie in mixed-experts vorm..
Voorkennis of voorbereiding/benodighedenNeem evt. je methode of een lijstje met aspecten mee voor klassen voor wie je iets wilt gaan ontwerpen en neem svp een eigen laptop of tablet mee.

Copyright © 2021 · Designed by Weij Reclamestudio