Titel WorkshopEchoes from the past – Stories for the future
OmschrijvingIn het kader van de 75- jarige herdenking van de bevrijding draag ik bij aan een nieuw project, waar aan ook andere scholen kunnen deelnemen. Tijdens het ‘Echoes from the Past, Stories for the Future’ project worden 75 scholen uit Nederland en 75 scholen uit Canada met elkaar verbonden in zogenaamde Twin-Schools. Kleine groepjes leerlingen uit beide landen worden aan elkaar gekoppeld en gaan gezamenlijk op zoek naar bronnen uit het verleden. Deze bronnen kunnen verhalen van ooggetuigen zijn, maar ook monumenten of plekken waar een bepaalde gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog zich heeft afgespeeld. Vervolgens gaan de leerlingen onderzoeken welke waarde deze bronnen tegenwoordig hebben en hoe zij ten slotte gewaarborgd kunnen worden voor de toekomst.
Zie ook: www.echoes2020.nl
WorkshopleiderMaurits Kamman, Canisius Almelo, docent Geschiedenis en coördinator Fast Lane English
DoelgroepDocenten GS, AK en maatschappijleer
Maximaal aantal deelnemers20
In deze workshop leer jeJe neemt kennis van een inspirerend internationaal onderwijsproject met inzet van ICT en leert hoe leerlingen vakkennis en vaardigheden ontwikkelen. Een hoe eigenaarschap een krachtige stimulator in leren kan zijn.
Werkvormen- Inleiding over het Echoes 2020 project;
- Kenmerken van projectonderwijs en hoe dit bijdraagt aan het leren van kennis en ontwikkelen van (vakoverstijgende) vaardigheden;
- Zelf aan de slag – een verkenning van/met deelnemers naar de eigen inzet van ICT;
- Delen opbrengst en handvatten om zelf aan de slag te gaan.
Voorkennis of voorbereiding/benodighedenNeem, indien mogelijk, een voorbeeld mee van een project waaraan jij/ je leerlingen eerder hebben deelgenomen.
Copyright © 2021 · Designed by Weij Reclamestudio