Titel WorkshopIn Gesprek met de jongere van nu over zijn gedrag
OmschrijvingTwee acteurs en een gespreksleider nemen je mee in verschillende scenes waarin een aantal herkenbare situaties tussen leerlingen en docenten of andere professionals te zien zijn. Met de zaal worden deze scenes besproken waarbij de deelnemers de situatie kunnen analyseren vanuit de verschillende personages en oplossingen mogen aandragen. Begrip en inleving voor zowel de jongere als voor de docent staat daarbij centraal. In de scenes zie je ingewikkeld gedrag wat pubers soms vertonen als zwaarmoedigheid, agressie, brutaliteit, desinteresse of (te) emotioneel gedrag. Deze praktische training verstevigt de band tussen leerling en docent.
WorkshopleiderTheatergroep Playback
DoelgroepAlle docenten in het VO, VSO, mbo en andere professionals in het onderwijs
Maximaal aantal deelnemers100
In deze workshop leer jeJe leert dit type gedrag doorgronden en neutraliseren en oefent met het voeren van moeilijke gesprekken met pubers. Deze masterclass geeft je alle kans te oefenen in het omgaan met onaangepast gedrag, pesten, conflicten en het motiveren van leerlingen
WerkvormenPlayback maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: scenes worden nogmaals gespeeld na een gesprek met de zaal waarbij een deelnemer op de vloer met de personages in gesprek gaat en oplossingen kan uitproberen. Hierbij hoeft een deelnemer niet toneel te spelen, maar deze is gewoon zichzelf. Playback gaat zeer integer en respectvol om met alle deelnemers in de zaal.
Voorkennis of voorbereiding/benodighedenNiet nodig
Copyright © 2021 · Designed by Weij Reclamestudio