Titel WorkshopMotivatie Binnenstebuiten
OmschrijvingTijdens deze workshop gaan we in op de motivatie van leerlingen. Wat is motivatie eigenlijk en hoe werkt het? En hoe kunnen we deze kennis vertalen naar concreet gebruik in de klas? Aan de hand van de drie pijlers van de Zelfdeterminatietheorie en praktische voorbeelden onderzoek je als deelnemer hoe jij de ideale randvoorwaarden kunt creëren in jouw klas - met meer gemotiveerde leerlingen als gevolg. Aan het einde van de sessie ga je aan de slag met een praktische tool: een gepersonaliseerd leerling-motivatieplan. Deze tool kun je vervolgen wanneer gewenst altijd toepassen in je dagelijkse praktijk om een individuele leerling te hepen met zijn of haar motivatie.
WorkshopleiderMiek Crouzen, Youngworks
DoelgroepIedereen die meer wilt weten over motivatie en hoe je in het onderwijs motivatie van leerlingen kan bevorderen.
Maximaal aantal deelnemers30
In deze workshop leer je- Wat motivatie eigenlijk is en hoe het werkt voor mensen
- De in’s en outs van de Zelfdeterminatietheorie van motivatie
- Welke pijlers van invloed zijn op motivatie
- Hoe je je lessen dusdanig kunt vormgeven dat de motivatie van jouw leerlingen wordt gestimuleerd.
Werkvormen- Interactieve inspiratiesessie met filmpjes, praktijkvoorbeelden en ruimte voor vragen en interactie met de deelnemers
- De motivatietest (meer inzicht in je eigen motivatie en hoe je die kunt inzetten om je leerlingen te helpen).
- Ruimte om een gepersonaliseerd motivatieplan op te stellen voor een van je leerlingen. Zo pas je de theorie direct toe. Deze tool kun je vervolgens wanneer je wilt toepassen in de dagelijkse praktijk
Voorkennis of voorbereiding/benodighedenHet kan fijn zijn als je als docent een helder beeld voor ogen hebt van wat je in de klas ziet als het aankomt op motivatie en welke concrete vragen je hebt rondom motivatie.
(Geen vereiste!).
Copyright © 2021 · Designed by Weij Reclamestudio